[HOME][BUSINESS][SECTIUNI][CONTACT]
De asemenea, 22 de persoane sunt date disparute, iar alte 58 au fost ranite īn urma alunecarilor de teren declansate de ploile torentiale care au lovit regiunile centrala, estica si vestica ale tarii, a declarat ministrul Apararii, Bhim Rawal, responsabil īn prezent si de afacerile interne, īn cadrul unei sedinte a parlamentului de luni.
Cele mai afectate 10 districte sunt Pyuthan, Gulmi, Palpa, Baglung, Makawanpur, Rupandehi, Kathmandu, Arghakhanchi, Dolakha si Sarlahi.
Rawal a declarat ca elicopterele armatei nepaleze au fost mobilizate pentru a efectua operatiuni de salvare īn districtele afectate de inundatii.
Ministrul i-a informat, de asemenea, pe participantii la sedinta parlamentara ca guvernul a alocat deja 750 de milioane de rupii nepaleze - prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne - pentru a face fata dezastrului provocat de inundatii si de alunecarile de teren.
Sute de case au fost inundate si multe au fost luate de ape īn diferite parti ale tarii, īn special īn regiunile central vestica si estica.AGERPRES/(AS - editor: Ana Bīgu